Zamieszczone przez sazad
zestaw głośnomówiący - wasze doświadczenia
Zwiń
X
-
Re: zestaw głośnomówiący - wasze doświadczenia
Zamieszczone przez samurajWitam,
jakie macie doświadczenia z zestawami głośnomówiącymi? możecie jakiś polecić? ostatnio miałem możliwość korzystania z jakiegoś modelu firmy Parrot i efekty były bardzo dobre.
pzdr
Mateusz
Komentarz
-
-
Posiadam HF4000 Samsunga.
Manualne, jak i głosowe odbieranie, czy odrzucanie rozmów przychodzących.
Głosowe wybieranie numerów z książki telefonicznej - ostatnie połączenie nieodebrane, odebrane, lub wychodzące.
Jak również (także głosowe) wybieranie pierwszych 3 numerów zapisanych w telefonie z opcji szybkiego wybierania.
Ma długi czas czuwania, jak i pracy. Bardo dobra jakość dźwięku - słyszę i jestem słyszany jakbym rozmawiał za pomocą słuchawki.
Mam go już ponad miesiąc i nadal mi pokazuje trzy pikselki stanu akumulatora.
Jedyna wada - jak dla mnie - to zbyt mała czcionka wyświetlacza, gdyż z moimi oczkami nie przeczytam bez okularów (+1,5) kto dzwoni.
Co prawda dyktuje numer (cyfra co cyfrze) , ale kto pamięta wszystkie numery z książki telefonicznej (??)
Obsługa tylko w j. angielskim. :wink:Nie zasuwam ! Prędkość zabija ! Włącz myślenie.
Komentarz
-
-
ja mam CK-7W podłączony pod streama
wszystko jest cacy poza zbieraniem z mikrofonu
chciałem być cwany i mikrofon od zestawu rozebrałem z obudowy
i wsadziłem w oryginalne miejsce - obok lampki sufitowej
i to był błąd, bo słabiutko mnie słychać :?
teraz muszę znaleźć oryginalną obudowę i zawiesić mikrofon klasycznie na lewym słupku->Usługi elektroniki/małej mechaniki VAG, usługi IT
->Superb 2FL CFGB DSG 4x4 Platinum+
poprzednie modele:
->O2FL CFHC DSG Elegance+ 2016-2020
->O2 BKC+ARL 4x4 Adventure+ 2010-2016
O1FL ASV Ambiente Ice 2003-2010 VW Golf 3 AAZ Classic 2000-2003
Komentarz
-
-
U mnie od ponad roku siedzi zestaw Nokia CK 600 i odczucia jak najbardziej na plus.
Wybieranie, współpraca z radiem dzwięk ok no i kolorowy wyświetlacz który naprawde się przydaje. Jedyne halo to było gdy dwa razy się tak zwiesił że trzeba było akumulator rozłączyć na moment żeby sie zresetował.
Teraz jednak szukał bym takiego ale z obsługą dwóch telefonów jednocześnie.
Pzdr. 8)
Komentarz
-
-
ja mam CK-7W spięty z HTC lub Nokią E52 - działa ok. Czasami tylko rozmówcy się skarżą, że studnia się robi, zwłaszcza jak żona prowadzi (inne ustawienie fotela). Mikrofon mam w lewym słupku i wydaje mi się, że delikatnie za wysoko go założyłem i teraz nie chce mi się go przestawić . Dlatego myślę, że jak na początku dobrze nie wyregulujesz, to później będziesz się bujał tak jak ja
PzdrJestem oazą spokoju... pierd... ku..., zajebiście wyluzowanym kwiatem lotosu na tafli jeziora.
Komentarz
-
-
Cześć u mnie pracuje Nokia CK-200. Fajna sprawa obsługuje dwa telefony i to niekoniecznie Nokię. Osobiście używam Nokii C7 i SE K800i na co dzień nie ma problemu. Cały zestaw wpięty jest pod SWING'a mikrofon jest zainstalowany w wyświetlaczu. Wyświetlacz ma możliwość ustawienia jednego z dużej ilości kolorów, nie pamiętam ile ich jest ale naprawdę dużo. No i pilot do sterowania też jest, można go sobie umieścić gdzie jest go najwygodniej używać. Można też wszystkie operacje wykonywać samym telefonem zamiast pilotem.Kamil
Octavia II FL 1,4 TSI 2009 Elegance Liftback
http://forum.octaviaclub.pl/viewtopic.php?t=39711
Fabia I 1,4 16V 2005 Ambiente Combi
Komentarz
-
-
Nie mówicie nic o firmowych Skody Mam GSM II i działa świetnie. Jest tylko nieco wybredny w kwestii dostępu do książki telefonicznej oraz wyłączenie mało przydatnego dla mnie rozpoznawania mowy oraz głośnego potwierdzenia nawiązania i zerwania połączenia bluetooth wymaga kabla VCDS, ale jakość, wygoda i integracja z kierownicą i MaxiDOT przebijają każde rozwiązanie alternatywne.
Komentarz
-
-
mam pytanie do użytkowników CK 200 czy wpina się go do instalacji głośnikowej radia samochodowego czy może sam posiada wbudowany głośnik. Niestety na stronie noki nie jest to dokładnie opisane, a nawet sugeruje opis że ma wbudowany głośnik. Czy montaż jest skomplikowany- czytaj czy da się zrobić to samemu laikowi -czy jednak trzeba poprzez jakiś serwis ?
Komentarz
-
-
Kolego,
O ile wiem CK jest dostarczany w wersji do wpięcia w radio i w wersji z zewnętrznym głośnikiem.
Nie montowałem sam, ale jak zobaczyłem, to montaż jest prosty. Tyle, że w moim przypadku w zestawie brak było jakichkolwiek schematów, więc chwilę zeszło. Modem główny mieści się za radiem.
Mogę polecić ten zestaw, dwa telefony do sparowania, prosty w obsłudze. Tyle, że dość drogi.
Pozdr
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez jakubdNie mówicie nic o firmowych Skody Mam GSM II i działa świetnie. Jest tylko nieco wybredny w kwestii dostępu do książki telefonicznej oraz wyłączenie mało przydatnego dla mnie rozpoznawania mowy oraz głośnego potwierdzenia nawiązania i zerwania połączenia bluetooth wymaga kabla VCDS, ale jakość, wygoda i integracja z kierownicą i MaxiDOT przebijają każde rozwiązanie alternatywne.
Ja mam Nokia CK-100 i juz jest OK.
Na początku spalił się głośnik, dali nowy na gwarancji i to samo, spalił się po czym podjechałem do autoryzowanego punktu montażu Noki w samochodach w Łodzi, chłopaki podpili pod radio i jest cacy.
Koledzy mieli montowane w serwisie zestawy firmy BURY - jak ktoś by chciał w to wdepnąć to odraczam.O III 4x4 2,0TDI Elegance+dynamic+amazing+GSM i inne
Poprzednia O II FL 2.0 TDI elegance + dynamic
Komentarz
-
-
Jako, że jestem świeżo po przerobieniu tematu, to uważam, że jak najprostszy zestaw jest zestawem najlepszym. Dla mnie był to używany Nokia CK-7W z allegro. Świadomie nie chciałem nic bardziej zaawansowanego i świadomie nie chciałem mieć wyświetlacza. Dlaczego? Zestaw ma służyć super podczas jazdy, więc powinien się obsługiwać jednym przyciskiem "na macanego". Ręce mają być na kierownicy a wzrok na jezdni a nie na pokrętełku i na ekraniku zestawu. Po drugie im prostszy zestaw tym bardziej niezawodny. Po trzecie po co mi ekranik i kopiowanie ksiązki, jak to samo mogę sprawniej zrobić z menu telefonu - wiadomo na postoju, nie podczas jazdy !!! Pozatym prosty zestaw jest tani - jestem już w tym wieku, że liczy się funkcjonalność/kasa a nie przepłacanie za bajery. Prosty zestaw tanio w razie czego naprawić i łatwo zainstalować, albo wymienić jak padnie, bez zbytniej żałości o kasę.
Aha zestaw obowiązkowo należy podłączyć tak, by zintegrować go z radiem !!!Bartek
Komentarz
-
-
Koledzy podpowiedzcie prosze ktory zestaw musze kupić zeby miec ta nokie ck-200 podpieta pod swinga- ck200 iso czy ck200 direct input bo nie za bardzo kumam czym sie roznia a chce zamowic na necie zeby zawiesc do dealera przy odbiorze zeby mi zamontowali...
czy do tego potrzebuje jeszcze jakis dodatkowy kabel dla dealera do montazu?
powiedzcie jeszcze czy warto wziasc sobie dodatkowy mikrofon MP2 bo slyszalem juz ze czasami slabo slychac osobe rozmawiajaca poprzez ck200 przez wbudowany mic.
Z gory dzieki
Komentarz
-
-
U mnie CK200 podpięty pod Swinga ma Oznaczenie ISO oraz EURO 2:2
także wydaje mi się, że musi być wersja ISOKamil
Octavia II FL 1,4 TSI 2009 Elegance Liftback
http://forum.octaviaclub.pl/viewtopic.php?t=39711
Fabia I 1,4 16V 2005 Ambiente Combi
Komentarz
-
Komentarz